Praktijkvoorbeelden
Tools
Bronnen
Lees- en luistertips
Activiteiten
Blogs
Berichten
Overige informatie

Sinds kort is onze gloednieuwe podcast ‘’Hoe dan?! In de kinderopvang.’’ te beluisteren via Spotify en Apple podcast. Iedere aflevering gaat een onderzoeker van het Expertisecentrum Kinderopvang in gesprek met een professional uit de branche over een actueel onderwerp. Ze vertalen de laatste wetenschappelijke inzichten over pedagogiek naar praktische tips, direct toepasbaar voor jou als pedagogisch professional.

De podcast van, voor en mét de sector

Deze podcast is voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang of geïnteresseerd is in het vak. Elke maand bespreekt onze host Elisa Somsen (pedagoog bij Kindergarden) samen met een onderzoeker van het Expertisecentrum Kinderopvang en een collega uit de branche een onderwerp uit de kinderopvang. Daarnaast behandelen we vragen die zijn ingebracht door luisteraars. Want deze podcast is van, voor en mét de sector. Heb jij een vraag of een leuke suggestie voor onze experts? Stuur dan een mailtje naar:

De afleveringen

Aflevering 1: meer ‘Ja’ en minder “Nee’ op de groep

Het thema van de eerste aflevering is: het begrenzen van gedrag van kinderen. Want hoe doe je dat nu als pedagogisch professional: op een liefdevolle manier gedrag begrenzen? In deze podcast beantwoorden Cathy van Tuijl en Nicole Honig – Spaan deze vraag en uiteraard geven zij je praktische tips. Dr. Cathy van Tuijl is lector aan de Hogeschool Saxxion (Academie voor pedagogiek en onderwijs) en universitair docent pedagogiek aan de Universiteit Utrecht. Cathy is verbonden aan het Expertisecentrum Kinderopvang. Nicole Honig - Spaan is pedagogisch expert plus bij Kindergarden en heeft jarenlange ervaring met het werken met kinderen.

Beluister de aflevering hier via Spotify

Beluister de aflevering hier via Apple

Aflevering 2: kinderparticipatie op de groep

Het thema van deze aflevering: kinderparticipatie op de groep. In deze podcast bespreken Christel Eijkholt en Junis Hijazi de laatste wetenschappelijke inzichten rondom kinderparticipatie en zetten deze om naar praktische tips voor jou als pedagogisch professional. Christel Eijkholt is vorig jaar gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op dit onderwerp vanuit een Kinderrechten en Burgerschapsperspectief. Nu is ze werkzaam als zelfstandig adviseur en als onderzoeker verbonden aan het Expertisecentrum Kinderopvang. Junis Hijazi is pedagogisch medewerker op de BSO bij Huis de B in Groningen. 

Beluister de aflevering hier via Spotify

Beluister de aflevering hier via Apple

 EK podcast Hoe dan thumbnail 800px

Expertisecentrum Kinderopvang werkt samen met de sector in het belang van het zich ontwikkelende kind.

Dus doe mee en investeer mee!

Voor de brede ontwikkeling
van kind én branche

JA, ik doe mee! meer info over het investeren

investeren in kinderopvang