Vol trots blikken we terug op het eerste live congres van het Expertisecentrum Kinderopvang. In één dag zijn 150 pedagogische professionals meegenomen in de laatste wetenschappelijke inzichten. Op onze congrespagina is de belangrijkste informatie voor jou gebundeld.

Dit congres heeft plaatsgevonden op 28 september 2022 in Nieuwegein. Drie vooraanstaande wetenschappers hebben de nieuwste inzichten tijdens het congres gedeeld.

congres prof dr paul leseman uu

Prof. dr. Paul Leseman
Universiteit Utrecht

 

Er is nog veel onduidelijk over de effecten van kinderopvang op de ontwikkeling van kinderen. Op basis van een heranalyse van gegevens van het pre-COOL cohort geeft Paul Leseman een eerste antwoord op deze vraag.

congres bijzonder hoogleraar ruben fukkink uva

Prof. dr. Ruben Fukkink
UvA

 

Ruben Fukkink ging in op de betekenis van de pedagogische relatie tussen pedagogisch professional /gastouder en het kind voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en het welbevinden van kinderen. Hebben jongens en meisjes andere relaties met de pedagogisch medewerkers op de bso? En hebben professionals in kinderdagverblijven en gastouders een vergelijkbare of verschillende pedagogische relatie met de kinderen?

congres dr harriet vermeer universiteit van leiden

Dr. Harriet Vermeer
Universiteit Leiden

 

Hoe ervaren baby’s én hun ouders de start in de kinderopvang? Resultaten met betrekking tot zowel de start in de kinderopvang als de terugkeer na een lange onderbreking werden in de presentatie van Harriet Vermeer besproken.

 

Alle informatie rustig teruglezen?

Naast de presentaties van de plenaire sprekers waren er deze dag ook acht verschillende deelsessies te volgen. Zowel de presentaties van de sprekers als van de deelsessies vind je terug in onderstaand beeldverslag. Klik op de afbeelding hieronder om het beeldverslag te openen.

Beeldverslag congres

Download hier "Beeldverslag - wetenschap ontmoet praktijk 2022"pdf

 

Omdat Paul Leseman er tijdens het congres niet live bij kon zijn is er een opname gemaakt van zijn presentatie. Deze kun je via onderstaande video terugkijken.