Na het succes van vorig jaar, is het Kennisspel weer terug. Doe mee en vergroot samen met jouw collega’s jullie kennis! Het Kennisspel daagt pedagogisch medewerkers/coaches en gastouders uit met interessante thema's en onderwerpen. Vergroot op een leuke en snelle manier jouw kennis over pedagogische kwaliteit en ga samen het gesprek aan.  

Op een laagdrempelige en uitdagende manier aan de slag!


Van 2 t/m 30 november ontvang je gedurende twee keer per week een meerkeuzevraag in je mailbox. Beantwoord de vragen om (anoniem) punten te verdienen. Het beantwoorden kost je hooguit 1 minuut! Door de vraag te openen scoor je al een punt, met één klik geef je antwoord en daarna krijg je meteen een korte toelichting. Hierdoor bouw je jouw kennis steeds verder uit. Je kunt de vragen op elk gewenst moment beantwoorden. Met de meeste punten maak je ook kans op een mooie prijs: een boek naar keuze uit onze leeslijst!
 
Het doel van het Kennisspel is om deelnemers aan het denken te zetten en het gesprek met collega’s te openen over een specifiek onderwerp. Wist jij dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat je door meerdere keren kort een vraag te beantwoorden je kennis weer opgefrist wordt en je het langer onthoudt? Vraag je collega’s om ook mee te doen, zodat jullie samen jullie kennis vergroten. Het is interessant om met elkaar in gesprek te gaan over de onderwerpen en je onthoudt de informatie nog beter. 

 
Wat zeggen oud-deelnemers?  
Ben je benieuwd wat een oud-deelnemer zegt over het Kennisspel? Lees het hier:  
 
"Het Kennisspel geeft je de gelegenheid om twee keer per week te reflecteren op hoe jij een casus aan zou pakken, ook als je zelf zoiets nog nooit eerder hebt meegemaakt. Het kost je weinig tijd maar geeft je toch een verfrissende kijk op het werk. Ook leuk om samen met collega’s te doen. Het kan ook in een team een gesprek op gang brengen. Ontzettend leuk om dit in je mailbox te ontvangen." - Elisa Somsen, Kindergarden
 
Hoe doe je mee? 
Wil je meedoen? Maak een account aan via onze website en speel automatisch mee. Ben je al geregistreerd als pedagogisch (beleids)medewerker/coach, gastouder(-bureau) of leidinggevende? Dan speel je automatisch mee met het Kennisspel. Controleer dan wel even of jouw functie up-to-date is in jouw profiel. Nodig jouw collega’s uit door deze pagina te delen of deze registratielink https://expertisecentrumkinderopvang.nl/registreren door te sturen zodat zij zich ook kunnen registreren via onze website.