Webinar Spel & Spelbegeleiding

Webinar Spel & Spelbegeleiding

Kinderen en spelen horen bij elkaar. Als kinderen zich goed ontwikkelen, dan spelen ze en dan ontwikkelt hun spel zich. Het wordt gevarieerder, complexer, langduriger en interactiever. Maar kinderen maken die ontwikkeling niet vanzelfsprekend door: de omstandigheden moeten gunstig zijn. Door met kinderen mee te spelen, kun je de spelontwikkeling stimuleren. Het is dan ook mogelijk om in de betekenisvolle context van het spel andere ontwikkelgebieden te ondersteunen. 

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de drie V’s van meespelen: verkennen van het spel, verbinden aan het spel en verrijken van het spel. Wat is de theorie erachter en hoe ziet het eruit in de praktijk?  

 


Voor wie?                                                     

Voor pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers/pedagogisch professionals/gastouders die het spel en de spelbegeleiding willen verbreden en verdiepen

Wat gaan we doen?  

Het webinar bestaat uit 3 blokjes. De onderzoeker van het ontwikkelteam, Annerieke Boland Boland van Ipabo, begint elk blokje begint met een wetenschappelijke introductie. Daarna vertelt een van de deelnemers van het ontwikkelteam, Margreet Venema, over de vertaling daarvan in de praktijk. Tijdens het hele webinar krijg je concrete tips die je in jouw eigen praktijk kunt gebruiken.  

Wat is het resultaat van deelname? 

Je hebt jouw theoretische kennis over spel en spelbegeleiding verbreed en verdiept en praktische gekregen voor de toepassing in jouw eigen praktijk. Er zal geen terugkijklink zijn, dus zorg dat je er live bij aanwezig bent. Als je live aanwezig bent, ontvang je na afloop de presentatie. Bovendien ontvangen alle deelnemers van organisaties die investeerders zijn, na afloop ook een certificaat van deelname en toegang tot een samenvatting van het webinar.

 

Voor wie?                                                     

Dit webinar vindt online plaats op dinsdag 2 april van 15:30 - 17:00. Na inschrijving ontvang je de link om deel te nemen. 

Activiteiten-informatie

Startdatum 02-04-2024 15:30
Einddatum 02-04-2024 17:00
Sluitingsdatum 30-03-2024 23:30
Prijs per persoon Gratis
Location Online

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.