Webinar Risicovol Spel

Webinar Risicovol Spel

De term risicovol spel roept allerlei beelden en gedachtes op, maar wat bedoelen we daar nu eigenlijk mee? Voor kinderen is het aangaan van risico’s vanzelfsprekend. Het gaat vaak om nieuwe ervaringen waarbij kinderen grenzen opzoeken en verleggen. Risicovol spel is voor kinderen aantrekkelijk omdat het tegelijkertijd spannend én plezierig is. En het versterkt hen op meerdere vlakken. Denk aan veerkracht, weerbaarheid, risico-competentie, zelfvertrouwen, betrokkenheid, creativiteit, zelfkennis, autonomie en zelfstandigheid. 

Tijdens dit webinar gaan we in op wat risicovol spel precies is, waarom dat belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen en hoe je het risicovol spel van kinderen kunt faciliteren en ondersteunen. Dat doe je door het inrichten van de speelomgeving, maar ook door de begeleiding van het spel. Ook gaan we in op hoe je het team en ouders meeneemt in risicovol spel en hebben we volop aandacht voor ‘loose parts’. 

 

Voor wie? 

Voor pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers/pedagogisch professionals/gastouders die kinderen meer mogelijkheden voor risicovol spel willen bieden. 
 

Wat gaan we doen? 

Het webinar bestaat uit 3 blokjes. De onderzoeker van het ontwikkelteam, Martin van Rooijen van de Universiteit voor Humanistiek en De Blauwe Ton, begint elk blokje begint met een wetenschappelijke introductie. Daarna vertelt een van de deelnemers van het ontwikkelteam, Dagmar Kuus, over de vertaling daarvan in de praktijk. Tijdens het hele webinar krijg je concrete tips die je in jouw eigen praktijk kunt gebruiken.  

Wat is het resultaat van deelname?

Je hebt jouw theoretische kennis over risicovol spel verbreed en verdiept en volop praktische tips gekregen voor de toepassing in jouw eigen praktijk. Het webinar is niet in z'n geheel terug te kijken, dus zorg dat je er live bij aanwezig bent.

Als je live aanwezig bent, ontvang je na afloop de presentatie. Bovendien ontvangen alle deelnemers van organisaties die meebetalen aan de bekostiging van het Expertisecentrum, na afloop ook een certificaat van deelname en onbeperkte toegang tot een samenvatting van het
webinar. Hierover wordt je na afloop van het webinar geïnformeerd. 
 

 

Activiteiten-informatie

Startdatum 28-05-2024 15:30
Einddatum 28-05-2024 17:00
Sluitingsdatum 27-05-2024 23:00
Prijs per persoon Gratis
Location Online