Wat is het imago van jouw BSO?

Wat is het imago van jouw BSO?

In het manifest Veranker de unieke expertise van de kinderopvang uit juni 2019 onderstreept de sector de rol van kinderopvang bij de ontwikkeling van het jonge kind (0-6-jaar) en bij de brede talentontwikkeling van het oudere kind (6-12 jaar). Er wordt dus wel iets verwacht van BSO. Een verwachting die vaak in tegenspraak is met het beeld dat buitenstaanders van BSO hebben.

Wat is het resultaat van deelname?

Je hebt een concrete eerste stap geformuleerd om het BSO aanbod duidelijk te profileren. Je hebt inspiratie opgedaan om hier invulling aan te geven. En je hebt een begin gemaakt met een actieplan voor de profilering van jouw BSO

Wat gaan we doen? 

Het theoretische deel van dit practicum bestaat uit de presentatie van de verschillende typen BSO zoals die door Ruben Fukkink en Marianne Boogaard in een publicatie uit 2020 zijn beschreven. Als inspiratie is er een toelichting op 8 concepten waarmee bso’s zich profileren. 

Daarna gaan de deelnemers in kleine groepjes aan het werk met:

  • Herken je jouw eigen BSO in één van de typen BSO?
  • Welk concept biedt volgens jou kansen?
  • De invulling van de pijlers programma en activiteitenaanbod voor de BSO.
  • Het maken een begin van een actieplan. 

Voowie?                                                                                                                                        

Voor pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers die het aanbod van hun BSO willen profileren. Om daarmee het imago van hun BSO te verbeteren en het BSO-aanbod voor ouders, stakeholders en kinderen aantrekkelijk is/blijft.  

Wanneer, hoe lang en kosten?

Het pedagogisch practicum profileren van de BSO is in Utrecht op 14 februari 2024 van 10:30 tot 15:30 uur en kost € 180,= per persoon, inclusief lunch.

Deelnemers van organisaties die zijn aangesloten bij het Expertisecentrum Kinderopvang krijgen 30% korting. Kijk hier https://expertisecentrumkinderopvang.nl/relaties/investeerders of jouw organisatie is aangesloten. Vul de code in om korting te krijgen (vraag de code aan jouw leidinggevende).

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 februari 2024. Wacht niet te lang met inschrijven, onze practica zijn populair. Vol = vol !

Activiteiten-informatie

Startdatum 14-02-2024 10:30
Einddatum 14-02-2024 15:30
Sluitingsdatum 08-02-2024 18:00
Prijs per persoon €180,-  inclusief btw, inclusief lunch
Location Utrecht

Locatie-informatie - Utrecht

De exacte locatie wordt later bekend gemaakt. 

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Locatiekaart