De Tweede Coachkamer

De Tweede Coachkamer

Als pedagogisch coach ben je voortdurend met de pedagogisch professionals in gesprek over het belang van reflecteren, maar maak je zelf eigenlijk weleens pas op de plaats? Neem je weleens de tijd om terug te kijken, de situatie te beschouwen en vooruit te blikken? De CoachKamer biedt pedagogisch coaches de mogelijkheid om op een gestructureerde manier met elkaar en onder begeleiding van het Expertisecentrum ervaringen uit te wisselen en hun kennis te verbreden en te verdiepen. 

De pedagogisch coach is nog een relatief nieuwe rol in de kinderopvang. Ook pedagogisch coaches hebben belang bij professionalisering. Om deze rol steeds beter te kunnen vervullen is informatie, inspiratie en motivatie van groot belang. Want hoe zorg je nu voor verbetering van de pedagogische kwaliteit? Hoe neem je pedagogisch professionals mee? En welke vragen stel je om het pedagogisch handelen te bespreken? Al deze elementen komen aan bod in de CoachKamer.  

Wat levert de coachkamer je op als pedagogisch coach?

De mogelijkheid om eens rustig te reflecteren op de afgelopen periode, ervaringen uit te wisselen, inspiratie op te doen, plannen te maken en ook eens wat anders uitproberen. Je krijgt theoretische onderbouwing van coachingsmethoden en praktische handvatten.  Daarnaast kun je contacten leggen met coaches van andere organisaties die je ook tussendoor kunt opzoeken.  
 
Er zijn in 2024 drie CoachKamers 3 april, 4 juni en 5 september.  Als je deelneemt aan de CoachKamer ontvang je een certificaat van deelname. Je dient je apart aan te melden per Coachkamer. Ook als je de eerste keer niet hebt deelgenomen kun je gewoon meedoen aan de tweede en derde CoachKamer

Elke bijeenkomst duurt van 10.30-15.00 en is in Utrecht.

Tweede Coachkamer - 4 juni

Hoe vergroot je de kans op succes van jouw inzet als pedagogisch coach? Dat is de vraag waar we de tweede CoachKamer mee aan de slag gaan. We bespreken de elementen van een effectief coachingstraject. Denk aan het door de pedagogisch medewerker oefenen in de eigen praktijk, mogelijkheden voor reflectie door en feedback aan de pedagogisch medewerker. Ook nemen we de tijd om stil te staan bij het gebruik van videobeelden in je coaching: hoe doe je dat en wat is daarbij belangrijk? Ook is er weer ruimte voor een casus van een van de deelnemers.   

 
Derde Coachkamer - 5 september

Yes, de pedagogisch medewerker die jij coacht, heeft de gestelde doelen behaald! Hoe zorg je er nu voor dat de behaalde resultaten behouden blijven? Dat is de vraag waar we de derde CoachKamer mee aan de slag gaan. We zullen constateren dat het belangrijk is om vanaf het begin na te denken over de borging van behaalde resultaten. Tijdens de CoachKamer zoomen we in op manieren om een verandering vast te houden. En we gaan ook in op gedragsverandering; waarom is dat eigenlijk zo moeilijk en hoe vergroot je de kans op succes? Er is ruimte voor een casus van een van de deelnemers en er is volop gelegenheid voor uitwisseling met de andere pedagogisch coaches.  

Praktische informatie

Elke CoachKamer bestaat uit tenminste 10 en maximaal 20 pedagogisch coaches. Er zijn drie CoachKamers in 2024:  3 aprill4 juni en 5 september. Je dient je apart aan te melden per Coachkamer.  Ook als je de eerste keer niet hebt deelgenomen kun je gewoon meedoen aan de tweede en derde CoachKamer

Elke bijeenkomst duurt van 10.30-15.00 en is in Utrecht.

Prijs is €180,- persoon inclusief btw, inclusief lunch.

Deelnemers van organisaties die zijn aangesloten bij het Expertisecentrum Kinderopvang krijgen 30% korting. Vraag de kortingscode aan jouw leidinggevende 
Kijk hier https://expertisecentrumkinderopvang.nl/relaties/investeerders of jouw organisatie al mee-investeert in pedagogische kwaliteit en dus een kortingscode heeft. 

LET OP: de korting kan alleen bij de inschrijving en niet achteraf verrekend worden!

Activiteiten-informatie

Startdatum 04-06-2024 10:30
Einddatum 04-06-2024 15:00
Sluitingsdatum 28-05-2024
Prijs per persoon € 180,00
Location Utrecht

Locatie-informatie - Utrecht

De exacte locatie wordt later bekend gemaakt. 

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Locatiekaart