Praktijkvoorbeelden
Tools
Bronnen
Lees- en luistertips
Activiteiten
Blogs
Berichten
Overige informatie

Webinar diversiteit en inclusie

Webinar diversiteit en inclusie
Waarom aandacht voor diversiteit en inclusie? 

Werken aan inclusie gaat niet vanzelf. Het vraagt van professionals dat zij verschillen erkennen, waarderen, accepteren en vieren in de ruimste zin van het woord. En dat alle kinderen hierbij ruimte, inspraak en de kans krijgen om zichzelf te zijn en mee te doen. 

Hoe werkt dit webinar?  
In dit webinar geeft Christel Eijkholt, gepromoveerd op dit onderwerp en onderzoeker van het ontwikkelteam diversiteit en inclusie, een toelichting op het verschil tussen diversiteit en inclusie. Zij gaat ook in op de organisatorische aspecten in verband met dit onderwerp: visie binnen de organisatie, dialoog, professionele competenties en interprofessionele samenwerking.  

Ook de meer praktische kant van werken aan inclusie komt aan bod: de samenwerking met ouders hierin en ook hoe je kunt werken aan identiteitsvorming en kinderparticipatie.   

En natuurlijk is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en door middel van polls zorgen we voor interactie tijdens het hele webinar. 

Voor wie? 
 
Voor pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers die meer bewuste keuzes willen maken in het werken aan inclusie binnen groep/locatie/ organisatie.  

Wat is het resultaat van deelname?
  
Je hebt kennis van de wetenschappelijke achtergrond van diversiteit en inclusie en je hebt praktische tips gekregen die je zelf kunt toepassen in het werken aan inclusie.  

Wanneer, hoe lang en kosten?  
Het webinar is 8 november 2023 van 9.30 – 11.00 uur en kost € 65,= per persoon incl. btw.

Deelnemers van organisaties die zijn aangesloten bij het Expertisecentrum Kinderopvang krijgen 30% korting. Kijk hier https://expertisecentrumkinderopvang.nl/relaties/investeerders of jouw organisatie is aangesloten. Vul de code in om korting te krijgen (vraag de code aan jouw leidinggevende). 

De link voor deelname sturen we een paar dagen voor 8 november.  

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 november 2023. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal deelnemers is beperkt! 

Meer informatie? 
Klik hier voor de algemene voorwaarden van het Expertisecentrum Kinderopvang. 

Meer informatie over Expertisecentrum Kinderopvang vind je op de website: https://expertisecentrumkinderopvang.nl/ 
 

 

Evenement-informatie

Startdatum 08-11-2023 9:30
Einddatum 08-11-2023 11:00
Max. deelnemers 75
Sluitingsdatum 01-11-2023
Prijs per persoon €65,- incl. btw
Locatie Online