Praktijkvoorbeelden
Tools
Bronnen
Lees- en luistertips
Activiteiten
Blogs
Berichten
Overige informatie

Risicovol spel vanuit het perspectief van kinderen (pedagogisch practicum)

Risicovol spel vanuit het perspectief van kinderen (pedagogisch practicum)

We weten inmiddels dat risicovol spel bijdraagt aan het zelfvertrouwen, de weerbaarheid en de veerkracht van kinderen. Voor kinderen is risicovol spel aantrekkelijk, omdat het én spannend én plezierig is. Tijdens dit Pedagogisch Practicum krijg je een korte toelichting op de wetenschappelijke inzichten over risicovol spelen en maak je kennis en oefen je met de Kijklijst-risicovolspel. Deze tool biedt de mogelijkheid om met een frisse blik te kijken naar de materialen en de inrichting van de binnen- en buitenruimte van jouw organisatie vanuit het perspectief van risicovol spel. Dagmar Kus van BSO Wijs vertelt over haar ervaringen en beantwoord vragen van de deelnemers.  

Tijdens het practicum hebben deelnemers veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.  

Dit is een blog van een van de deelnemers aan het Pedagogisch Practicum van maart 2022

https://expertisecentrumkinderopvang.nl/blog/014-dimfie-en-jerney-bezochten-pedagogisch-practicum-over-risicovol-spel-we-zitten-nu-vol-met-inspiratie 

Voor wie? 
Voor pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers die aan de slag willen met het introduceren of uitbreiden van de mogelijkheden voor risicovol spel.     

Hoe werkt een pedagogisch practicum? 
Een pedagogisch practicum geeft pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers de mogelijkheid om in één middag kennis te maken met een ‘tool’. Die tool is zo concreet en praktisch dat zij die meteen de volgende dag kunnen toepassen in hun eigen praktijk.

Wat is het resultaat van deelname? 
Je hebt kennis van en geoefend met de tool. Je kunt deze tool op verschillende manieren inzetten bij de coaching van pedagogisch professionals en gebruiken om met hen het gesprek te voeren over risicovol spel en de waarde ervan in de ontwikkeling van kinderen.

Wanneer, hoe lang en kosten? 
Het pedagogisch practicum risicovol spel is online op donderdag 1 december 2022 van 15:30 tot 17:30 uur en kost € 80,- per persoon.

Inschrijven kan tot uiterlijk 15 november 2022. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal deelnemers is beperkt!

EN: als je aan de 3 webinars over risicovolspel meedoet EN aan het pedagogisch practicum, ontvang je een CERTFICAAT voor deelname van het Expertisecentrum Kinderopvang 

Meer informatie? 
Klikhiervoor de algemene voorwaarden van het Expertisecentrum Kinderopvang.

Meer informatie over Expertisecentrum Kinderopvang vind je op de website: https://expertisecentrumkinderopvang.nl/

Evenement-informatie

Startdatum 01-12-2022 15:30
Einddatum 01-12-2022 17:30
Max. deelnemers 60
Sluitingsdatum 29-11-2022
Prijs per persoon €80,- incl. btw

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.