Pedagogisch Practicum: het faciliteren en stimuleren van interacties tussen kinderen

Pedagogisch Practicum: het faciliteren en stimuleren van interacties tussen kinderen

Kinderen kunnen veel van elkaar leren. Maar hoe faciliteer en begeleid je dit eigenlijk? In dit pedagogisch practicum neemt Frans Hiddink (NHL Stenden Hogeschool) je eerst mee in de wetenschappelijke inzichten over dit onderwerp. Vervolgens staat een tool centraal: een basiskijkwijzer over het bevorderen van onderlinge interacties. In kleine groepjes ga je met andere pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers in gesprek over de eigen ervaringen en over de toepasbaarheid van de tool.

Voor wie?

Voor pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers die aan de slag willen met het uitbreiden van de mogelijkheden voor onderlinge interacties.

Hoe werkt een pedagogisch practicum?

Een pedagogisch practicum geeft pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers de mogelijkheid om in één middag kennis te maken met een ‘tool’. Die tool is zo concreet en praktisch dat zij die meteen de volgende dag kunnen toepassen in hun eigen praktijk.

Wat is het resultaat van deelname?

Je hebt kennis van en geoefend met de basiskijkwijzer bevorderen onderlinge interacties. Je kunt deze tool op verschillende manieren inzetten bij de coaching van pedagogisch professionals en gebruiken om met hen het gesprek te voeren over het bevorderen van onderlinge interacties.

Let op: Medewerkers van organisaties die zijn aangesloten bij het Expertisecentrum krijgen 30% korting. Zij vullen de code van hun organisatie in op de factuur.

Wil je weten of jouw organisatie is aangesloten?
Kijk dan hier: https://expertisecentrumkinderopvang.nl/relaties/investeerders

Evenement-informatie

Startdatum 02-11-2021 15:30
Einddatum 02-11-2021 17:30
Max. deelnemers 75
Sluitingsdatum 25-10-2021 23:55
Prijs per persoon € 65,00

Inloggen om in te schrijven