Praktijkvoorbeelden
Tools
Bronnen
Lees- en luistertips
Activiteiten
Blogs
Berichten
Overige informatie

In september, oktober en november deden 1796 pedagogen, pedagogisch coaches en pedagogisch medewerkers mee aan het kennisspel van Expertisecentrum Kinderopvang. Het doel hiervan? Het op een structurele en laagdrempelige manier bezig zijn met de inhoud van het vak. En met succes!  

Enkele cijfers 
Per week namen 792 medewerkers – van in totaal 592 verschillende organisaties – deel aan het kennisspel. Ongeveer 80 procent van de vragen werd goed beantwoord. Ruim 70 procent van de deelnemers ging met een collega in gesprek over de vragen. En 75 procent van de deelnemers ziet graag een vervolg.  
Dus willen we graag door! Want stel je eens voor: een zaal met 792 pedagogisch professionals die wekelijks vakinhoudelijke kennis aangereikt krijgen en daar graag over in gesprek gaan met collega’s. Momenteel zijn we hard op zoek financieringsmogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen.  

De winnaars! 
Maar liefst negen deelnemers aan het kennisspel wisten alle vragen goed te beantwoorden. En hoewel meedoen belangrijker is dan winnen, wonnen zij niet 1 maar 2 prijzen! In 2022 nemen zij kosteloos deel aan een van onze activiteiten: een pedagogisch practicum of een WebinarWiki. Daarnaast mogen zij een boek uitkiezen van onze lijst lees- en luistertips: https://expertisecentrumkinderopvang.nl/actueel/boekentips.  

Iedereen bedankt voor het meespelen en van harte gefeliciteerd met de prijs:   
Kim de Vlieg, Hamertje Tik  
Diana Turkenburg, KinderRijk  
Linda van de Rakt, ViaViela  
Bernarda Olthof, Columbus Junior  
Annelies Schulte, Uk en Puk  
Greet Rijsdijk, Westvliet kinderopvang  
Claudia Vermeulen, Via Viela  
(van de 2 andere winnaars hebben we geen toestemming hun namen te noemen)

Quotes van de winnaars 

Jullie hebben mooie, waardevolle vragen bedacht in jullie digitale quiz die de pedagogisch medewerkers weer tot nadenken kunnen zetten of aanzetten tot onderling gesprek.   
Bernarda Olthof, Columbus Junior 

Ik had het vorige week nog met mijn collega's over het kennisspel, hoe leuk ik het vond en hoe alle vragen je weer even aan het denken zetten. Ik hoop dat jullie er mee door blijven gaan en dat ik meer collega's zover krijg om mee te spelen.   
Annelies Schulte, Uk en Puk 

Ik vond de vragen erg leuk en gevariëerd.   
Kim de Vlieg, Hamertje Tik