Praktijkvoorbeelden
Tools
Bronnen
Lees- en luistertips
Activiteiten
Blogs
Berichten
Overige informatie

Eerste Vraag van Vandaag
Op 2 september begint het online Kennisspel 2021 van het Expertisecentrum Kinderopvang met de eerste Vraag van Vandaag. Iedereen die is geregistreerd bij het Expertisecentrum ontvangt vanaf 2 september per mail iedere dinsdag en donderdag een Vraag van Vandaag. 

 Waarom een kennisspel? 
Door mee te doen, vergroot je op een leuke, snelle en uitdagende manier je kennis van pedagogische kwaliteit.

 Hoe werkt het? 
Je ontvangt iedere dinsdag en donderdag een vraag. De afzender van de vragen is .
Ben je enthousiast over het spel? Moedig dan vooral collega's aan om ook mee te doen! Dat kan als zij zich registreren op de website van het Expertisecentrum.

De Vraag van Vandaag is altijd een meerkeuzevraag. Je kunt deze vraag direct vanuit je e-mail beantwoorden en je ziet gelijk of het antwoord goed is. Daarna krijgt je direct een korte toelichting te zien. Door die te lezen bouw je jouw kennis steeds verder uit. Zo heb je binnen 20 seconden wat geleerd! 

Door de vragen te beantwoorden kun je (anoniem) punten verdienen. Je kunt de vragen op elk gewenst moment beantwoorden, maar je krijgt alleen punten als je dat binnen een week na ontvangst doet. Voor elke beantwoorde vraag krijg je 1 punt en heb je het goede antwoord gegeven, dan krijg je 2 punten.  

Winnaar 
Het Kennisspel 2021 is een pilot die begint op 2 september en eindigt op 30 november. In totaal zijn er 26 vragen. Op dit moment zijn er 1700 deelnemers! Degene die de meeste punten heeft verzameld, krijgt – naast eeuwige roem - een vermelding op de website van het Expertisecentrum en een mooie prijs! Op 7 december maken we de winnaar bekend. 

Over Redgrasp 
Het spel is ontwikkeld door Redgrasp en wordt in meerdere ziekenhuizen succesvol ingezet om medewerkers laagdrempelig te informeren over protocollen en richtlijnen. Elke professional, arts, assistent en verpleegkundige krijgt elke week vragen om zijn of haar kennis over protocollen actueel te houden. 

Het Expertisecentrum maakt gebruik van dit platform en heeft zelf de vragen geformuleerd voor het Kennisspel kinderopvang. 

Houd jouw mail in de gaten voor de Vraag van Vandaag via Redgrasp!