Praktijkvoorbeelden
Tools
Bronnen
Lees- en luistertips
Activiteiten
Blogs
Berichten
Overige informatie

Vanaf 1 september 2021 biedt het Expertisecentrum pedagogisch coaches en pedagogisch medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan ons Digitale Kennisspel.

Door mee te doen, vergroot je op een leuke, snelle en uitdagende manier jouw kennis van pedagogische kwaliteit. We dagen je uit door aan jou 2 keer per week – per e-mail – een meerkeuzevraag te stellen. Het beantwoorden kost je hooguit 1 minuut ! Met één klik antwoord je en daarna krijg je meteen een korte toelichting. Door die te lezen bouw je jouw kennis steeds verder uit.

We starten het Kennisspel met een pilot van 3 maanden. Voor elke goed beantwoorde vraag krijg je 2 punten en sowieso 1 punt als je de vraag beantwoord. Degene die aan het eind van de pilot de meeste punten heeft verzameld, krijgt – naast eeuwige roem – een mooie prijs en een vermelding op de website van het Expertisecentrum.

Ben je nieuwsgierig of dit iets voor jou is? Hieronder vind je een voorbeeld. In dit geval specifiek voor de buitenschoolse opvang, maar er zijn vragen over alle leeftijden.

Desi (8 jaar) heeft al een paar dagen niet zo veel zin om op de BSO te zijn. Ze doet niet mee en kijkt elke dag een beetje verveeld rond. Wat doe je?

  1. Je gaat met de ouders praten. Wat hebben zij gemerkt? Geeft Desi thuis aan wat er aan de hand is?
  2. Je praat even apart met Desi. Vraagt haar wat er is, wat ze nodig heeft om zich prettig te voelen en je probeert haar iets te bieden wat ze leuk vindt, bijvoorbeeld dat zij jou de komende periode mag helpen met het klaarzetten van het eten of te helpen bij het bedenken van activiteiten.
  3. Antwoord A en B zijn beiden goed.

Antwoord C is het beste antwoord!

Ga actief op zoek naar de interesses, fascinaties en ideeën van de kinderen, zodat je daarbij kunt aansluiten. Oudercontacten heb je regelmatig en gebruik je onder meer om af te stemmen hoe aan de wensen en behoeften van het kind tegemoetgekomen kan worden.

Ga jij de uitdaging aan? Wil jij jouw kennis van pedagogische kwaliteit verdiepen en verbreden ? Als geregistreerde gebruiker op de website van het Expertisecentrum kinderopvang speel je automatisch mee met het Kennisspel. Mocht je niet mee willen doen, dan kun je je eenvoudig afmelden in de eerste mail die je op 2 september ontvangt. Ook later kun je je op elk gewenst moment afmelden.

Doe mee! En moedig jouw collega’s aan ook mee te doen. Dat gaat automatisch als zij zich voor 15 augustus registreren https://expertisecentrumkinderopvang.nl/registreren