Praktijkvoorbeelden
Tools
Bronnen
Lees- en luistertips
Activiteiten
Blogs
Berichten
Overige informatie

In het laatste kwartaal van 2020 organiseerde het Expertisecentrum Kinderopvang drie interessante webinars. Wat uit nood was geboren – Corona speelde ook ons natuurlijk parten – leverde uiteindelijk juist een prima werkvorm op! 

De webinars zijn hier voor geregistreerde gebruikers, kosteloos te zien: link

De webinars werden georganiseerd rondom drie onderwerpen: Ruimte geven voor autonomie van het kind, Onderlinge interacties en Talentontwikkeling.

In totaal 1.500 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de webinars die live werden gestreamd vanuit La Vie in Utrecht. De opzet was geslaagd: na een verhelderende inleiding door de onderzoekers, specialisten op het onderwerp, was daarna het woord aan de ervaringsdeskundigen. Deze unieke samenwerking tussen wetenschap en praktijk leverde zowel verrassende als direct toepasbare inzichten op. 

Deelnemers aan de webinars, pedagogisch coaches en pedagogisch beleidsmedewerkers, konden ook volop vragen stellen. Door de gerichte opzet van de webinars, waarbij men bij wijze van spreken direct de volgende ochtend al aan de slag kon met de tips, kregen we zeer enthousiaste reacties! Het Expertisecentrum overweegt dan ook om deze opzet, onafhankelijk van de corona-maatregelen, in 2021 te herhalen. 

De webinars zijn hier voor geregistreerde gebruikers, kosteloos te zien: link