Praktijkvoorbeelden
Tools
Bronnen
Lees- en luistertips
Activiteiten
Blogs
Berichten
Overige informatie

Het Expertisecentrum Kinderopvang ontwikkelt en onderhoudt de kennisbasis voor pedagogisch professionals. Doel is om kennis te verzamelen waarmee pedagogisch professionals zich verder kunnen professionaliseren. Maar de kennisbasis is er ook om handvatten te bieden: manieren om een goede praktijk vorm te geven, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Samen met ontwikkelteams, bestaande uit professionals uit de praktijk en wetenschap, werkt het Expertisecentrum aan de opbouw van de kennisbasis.

Vanaf 12 mei 2020 is de website van het Expertisecentrum Kinderopvang online. Daarmee is dus ook de kennisbasis toegankelijk geworden. Natuurlijk is daar nu nog beperkte informatie te vinden, het Expertisecentrum is nog maar net begonnen. De ontwikkelteams gaan in juni van start. Zij zullen stap voor stap de kennisbasis ‘vullen’.

Voor nu is de werkdefinitie voor pedagogische kwaliteit afgerond. Het is bewust een werkdefinitie genoemd; daarmee komt er immers ruimte om die later eventueel aan te passen. De eerste wetenschappelijke bronnen zijn te vinden in de bibliotheek.

Wil je ook bijdragen aan de ontwikkeling van de kennisbasis? Dat kan! Draag bijvoorbeeld een aansprekend voorbeeld aan voor één van de drie onderwerpen waar in juni mee wordt gestart:

  • autonomie van het kind
  • ontdekken en ontwikkelen van talenten
  • onderlinge interacties van kinderen.

Of stel hieronder een nieuw onderwerp voor.

 

Jouw bijdrage

Graag je voornaam invullen
Graag je achternaam invullen
Graag de organisatie invullen waar je bij werkt
Graag de belangrijkste rol invullen die je vervult
Graag je e-mailadres invullen
Graag je telefoonnummer invullen
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer