Praktijkvoorbeelden
Tools
Bronnen
Lees- en luistertips
Activiteiten
Blogs
Berichten
Overige informatie


achter de schermen bij een webinar van het Expertisecentrum Kinderopvang

Ben je pedagogisch coach of beleidsmedewerker en wil je af van ‘NEE’? Cathy van Tuijl (Universiteit Utrecht) gaat je uitleggen hoe je kinderen in hun eerste levensjaren helpt ‘inburgeren’. Kinderen leren namelijk positieve verwachtingen te hebben van hoe volwassenen gaan reageren en stemmen daar hun gedrag op af. Schrijf je hieronder eenvoudig in op het gratis webinar Positieve Gedragsondersteuning.

webinar positieve gedragsondersteuning

Wanneer en waar?

  • Het webinar vindt plaats op 9 maart om half 11 en duurt 1,5 uur. Je ontvangt ruim van tevoren de link.
  • Het webinar is geheel kosteloos dankzij donaties uit de branche.

Voor deelname dien je jezelf hieronder gratis te registreren. Daarmee krijg je toegang tot het webinar en houden we je op de hoogte. Zo ontvang je per mail af en toe interessante wetenswaardigheden over (de kwaliteit van) Kinderopvang.

Aan deze registratie zullen nooit kosten verbonden zijn, ook niet na annulering.

Registratieformulier

 

De inschrijving is gesloten. Aanmelden is dus niet meer mogelijk, maar hou de agenda in de gaten!

 

Voor wie?

Voor pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers en pedagogische professionals die af willen van ‘nee’ en in plaats daarvan kinderen in hun eerste levensjaren helpen ‘inburgeren’.
 

Waarom positieve gedragsondersteuning?

Kinderen moeten nog leren wat gewenst gedrag is. En hebben volwassenen nodig om hen daarbij te helpen. Omgangspatronen slijpen in: kinderen leren positieve verwachtingen te hebben van hoe volwassenen gaan reageren en stemmen daar hun gedrag op af. Daarom is het zo belangrijk dat kinderen ervaring opdoen in positieve interacties met responsieve volwassenen. Bij gebrek aan dergelijke interacties stapelen de effecten hiervan zich over tijd op met zeer moeilijk te keren gedragspatronen tot gevolg.

Een belangrijke taak voor pedagogisch professionals van jonge kinderen is het begeleiden van de gedragsontwikkeling. Een gezonde gedragsontwikkeling gaat uit van een balans tussen zich aanpassen aan de omgeving en behoud van eigenheid.

Hoe werkt dit webinar?

Cathy van Tuijl, Universiteit Utrecht, de onderzoeker van het ontwikkelteam, licht de gedragsontwikkeling van kinderen toe. Zij geeft ook concrete voorbeelden van principes als ‘serve en return’ en zelfregulatie als tegenhanger van gedragsproblemen.

Tanja Hak, kinderopvang ‘t Kickertje in Hoorn, vertelt over hoe groepsafspraken een positief effect hebben op het gedrag van kinderen. Natuurlijk is er gelegenheid voor het stellen van vragen en door middel van polls zorgen we voor interactie tijdens het hele webinar.

Expertisecentrum Kinderopvang werkt samen met de sector in het belang van het zich ontwikkelende kind.

Dus doe mee en investeer mee!

Voor de brede ontwikkeling
van kind én branche

JA, ik doe mee! meer info over het investeren

investeren in kinderopvang